В Деня на родилната помощ – 21 януари, екипът на отделението по „Акушерство и Гинекология” към МБАЛ Пазарджик посрещна гости, приятели и дарители на традиционното тържество по повод празника. Областният управител Гинче Караминова поднесе подарък и отправи поздрав към  лекарите и акушерките работещи в АГ-отделението: „В студения януарски ден отбелязваме най-топлия български празник свързан с появата на новия живот.

21мбал-пз1

Празник, който носи вълнение и много радостни мигове за всяко семейство”, каза областният управител и благодари за грижите и всеотдайността на всички работещи в АГ –отделението, в което са проплакали двете й деца, а по-късно и двете внучета. За акушерката на 2016г., беше избрана Стефка Маринова, която призна, че след толкова години работа отново би избрала същата професия. Ритуалът „поливане” извърши родилката Таня Варийска, новородената й дъщеря Михаела е проплакала преди дни в родилното отделение.

 

Своите поздрави и благодарности към лекари и акушерки отправиха главният лекар на МБАЛ Пазарджик, д-р Васил Вълчев и началникът на АГ –отделението, д-р Илиян Траянов. В момента се подготвя и скоро ще бъде открита ВИП родилна зала, отделението разполага и с ехографска апаратура 4D. По повод празника, основателят на фондация „Сърце за България” Гордан Мерк направи дарение на отделението.

И тази година, в Деня на родилната помощ, децата от представителен танцов състав „Чудесия” зарадваха всички присъстващи в отделението по „Акушерство и Гинекология” на областната болница. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Сидер от църквата  „Св. Петка” в Пазарджик.