Майките на над 50 ученици от село Боримечково, в пазарджишката община Лесичево, отказаха да пуснат децата си на училище тази сутрин, тъй като пътят до училището им в Калугерово не е почистен от снега и е опасен. В резултат на минусовите температури през нощта повърността на участъка от трасето, който свързва двете села е заледен и непочистен. Майките отказват да пуснат децата докато не се стопи снегът.

Заради лошото състояние на пътната отсечка, шофьорите на автобусите от градския транспорт отказват да пътуват до селото, съобщи БНР.

Училищният автобус от Калугерово е предназначен единствено за децата от първи до трети клас. Останалите до осми клас се придвижват с градски транспорт, но такъв няма, каза пред журналистката Невена Петрова жителят на Боримечково Васил Михайлов. Училищният автобус има места за 23 деца, колкото са посещаващите началното училище. Но още 30 са децата до осми клас, а шофьорът на автобуса отказва да ги вземе, тъй като се бои, че той ще се претовари и има опасност да се преобърне по неравното платно.

Тази сутрин майките заявиха, че децата им няма да ходят на училище докато пътят не бъде почистен. Отговорността за това е на община Лисичово.