Четирима са задържани за притежание на наркотични вещества по време на полицейски акции в региона. По време на полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР подпомогнати от колегите им от РУ-Септември на улица в село Бошуля бил засечен и спрян за проверка лек автомобил „Пежо”. Возилото било управлявано от пазарджиклията О.А.- 48г., а заедно с него пътувал съгражданинът му Л.В.- 34г. При извършения личен обиск на двамата у Л.В. криминалистите открили полиетиленов плик съдържа бял прах. Полевият наркотест реагирал положително на кокаин. Намереното количество от дрогата е малко над 17 грама. Освен това водачът О.А. бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на кокаин била положителна.

На улица в Пещера служители на местното полицейско управление засекли 41-годишния А.Ф. от местния квартал „Пирин”. В него били открити три пресовки с бял прах, който реагирал положително на метамфетамин и две таблетки “Subitex”.

Вчера следобед полицаи от участъка в Ракитово проверили 25-годишния М.П. от село Дорково. Униформените установили, че младият мъж пренасял в себе си  полиетиленов плик с около три грама суха листна маса. След направения полеви наркотест се оказало, че съдържанието всъщност  е марихуана.