08златко

Адвокат Златко Митрев е новият областен управител на Пазарджик, стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет, където премиерът Огнян Герджиков обяви имената на 15 служебни областни управители в страната.

Зам. областен управител ще бъде журналистката Диана Варникова – Милчева.

Адвокат Златко Митрев е уважаван член на Адвокатската колегия в Пазарджик и част от управленското ѝ тяло. Той е роден в Брацигово през 1968 г. , възпитаник е на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик, а висше образование е завършил в СУ“Св.Климент Охридски“. Женен е, има син, който в момента учи „Право“. Не е членувал в никакви партии. Той е син на Димитър Митрев, който дълги години бе директор на Регионалния исторически музей в Пазарджик. Златко Митрев е изключително ерудирана личност, владее немски и английски език.

08диана

Диана Варникова – Милчева за втори път заема поста зам. областен управител, първият път това стана по време на управлението на Пламен Орешарски, когато областен управител бе също юрист Иван Йорданов. По професия Диана Варникова – Милчева е журналистка.

Кариерата ѝ стартира като кореспондент на вестник “ Дума“ , а преди да заеме новия си пост – на „Монитор“, за пазарджишки регион. Омъжена е за адвокат Георги Милчев, имат две дъщери. Тя е член на БСП.