По стар български обичай с питка и мед ще бъде посрещнат в петък руския посланик у нас – Анатолий Макаров от представителите на МОО „Българска асоциация витязи – Хан Аспарух“, съобщи председателят на пазарджишкия Културен център на асоциацията Албена Гълъбинова. Делегацията от руското посолство ще бъде посрещната и с български народни таци в изпълнение на прекрасните танцьори от «Чудесия»  с художествен  ръководител Таня Димитрова. Съдействие за това е оказала Инна Церовска – директор на Младежки дом в град Пазарджик.

15Конферентна зала3

Поводът за тази визита, както вече съобщихме е откриване на Образователен център от Анатолий Макаров – Посланник на Руската Федерация в България в  Културен център на МОО «БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ВИТЯЗИ – ХАН АСПАРУХ» и провеждане на беседа с деца на тема «Дипломацията – от минало до настояще». Другите членове на руската делегация са: Кирилл Ръйнза – Съветник по културните въпроси, Константин Емелин – Аташе и Анастасия Кабанова – пресаташе.

Членове на асоциацията, от различни градове – Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Пловдив, София,  ще представят презентация и табла, посветени на известни руски и български дипломати. Те  ще рецитират на  руски език стихове на Александър С. Пушкин. Част от тях членуват в клуб «Александър С.Пушкин» и Клуб  «Пи – 3,14…» с ръководители Милена Гълъбинова,  Албена Гълъбинова и Веска Чолакова, към Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, с директор Таня Благова.

 Желаещите да се включат в посрещането на г-н Макаров, да заповядат в 10.00 часа пред Културен център   на МОО «БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ

ВИТЯЗИ – ХАН АСПАРУХ» на адрес: гр. Пазарджик, ул. «Димитър Казаков Нерон» №8 (сградата се намира в центъра на града, пешеходна зона при градската градина).  Поканихме представители на неправителствени организации да присъстват на среща с  Анатолий Макаров,  която ще се състои на 17 февруари 2017 година от 13.00 часа при паметната плоча на Генерал Брок, където ще бъдат поднесени цветя и венци, допълни Гълъбинова.

Специално за това събитие в България пристига Председателя на Руската Международна обществена организация „Ассоциация Витязей“ със седалище в град Москва – Николай Н. Немчинов.

Албена Гълъбинова подчерта и това, че Георги Делчев е от малкото благодетели, които подпомагат чистосърдечно каузата им, свързана с възпитанието на достойни млади хора.
15г-н ДЕЛЧЕВ и г-н Николаевич
Нашата Асоциация развива дейност благодарение на инициативността на деца и родители. Но всичко това нямаше да бъде възможно без изключителната подкрепа на дружеството „ЕКО-ХИДРО-90″ на Георги Делчев, който ни предостави абсолютно безвъзмездно втори етаж от сградата на ул.“Димитър Казаков Нерон“ 8. Г-н Делчев има огромен принос в развитието на нашата организация. Той осигурява всички средства за заплащане на всички консумативи, необходими за развитието ни, помага при създаване на контакти с други хора, съпричастни     с нашите цели и задачи, осигури обзавеждането на конферентната зала и класната стая в културния център, благодарение на него беше направен ремонт на ел. системата в центъра, подпомага със средства всички наши мероприятия, каза още Албена Гълъбинова.
 Г-н Делчев ще бъде домакин и на работен обяд с гостите, който ще се състои в Хотелски комплекс „ФОРУМ“. Един от собствениците на комплекса е Ирина Серафиева – съучредител на асоциацията, която със своята безрезервна подкрепа допринася за постигане на нашите цели и задачи.
Георги Делчев, заедно с Николай Николаевич, Албена и Милена Гълъбинови  ще срещнат гостите с Константинския Епископ Яков в Пазарджик. Срещата ще бъде в катедралната църква „СВЕТА БОГОРОДИЦА“.