Какви мерки ще бъдат предприети за насърчаване на земеделските производители и по-конкретно за зеленчукопроизводството бе най-дискутираната тема на срещата с жители на село Говедаре и кандидатите за народни представители на Коалиция „ БСП за България“.

Йордан Младенов, втори в листата, представи част от мерките, с които Коалиция „БСП за България“ смята да насърчи българските производители на храни, земеделците и животновъдите. Той каза, че една от тях е разпределението на субсидиите, от които да могат да се възползват не само едрите стопани, а и дребните.

Една от целите е наименованието „българско“ да бъде поставяно само на продукти, произведени в България, като и основната суровина също е с произход от нашата страна, обясни Йордан Младенов.

Въпросите за финансирането на читалищата и библиотеките към тях, санирането на домовете в селата също бяха обсъдени на срещата с хората в Говедаре.

Водачът на листата в 13-ти ИР Славчо Велков обеща на самодейците да ги подкрепи с лични финансови средства за пътуване за участия в различни конкурси и фестивали в страната. Той се съгласи с мнението на присъстващите, че начинът на разпределяне на средствата за саниране е бил несправедлив, и разкри, че доскоро управлявалите за саниране на един квадратен метър са отчитали в пъти повече пари, отколкото е реалната стойност.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!