Българският пенсионер се намира в условията на социален тероризъм. Затова платформата на Коалиция „БСП за България“ предвижда  не индексация, а преизчисляване коефициента на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите. Това каза при срещата с хората от третата възраст в един от клубовете им в Пазарджик водачът на листата с кандидати за народни представители в 13-ти избирателен район Славчо Велков. Доскоро управлявалите обещават, че ще увеличат два пъти пенсиите, ако бъдат избрани. Защо не го направиха, докато управляваха, коментира той и представи накратко предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ и кандидатите за народни представители.

Нашата цел е да превърнем страната в желано място за живот на днешните и бъдещите поколения, да намалим задълбочаващата се бедност и увеличаващите се неравенства. Един от механизмите, които предлага предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“, е увеличението на минималната работна заплата да се обвърже с темпа на увеличение на средната работна заплата, каза проф.полк.Славчо Велков. Той подчерта, че кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ са с различна експертиза и ще работят за реализирането на тази политика.

Зададен бе въпросът какво се предвижда за инвалидите и обмисля ли се вариант къде да работят. Йордан Младенов, втори в листата на Коалиция „БСП за България“ в 13-ти избирателен район, отговори, че има лостове, с които държавата да се намесва за всеки конкретен случай. Според него е нужен закон за възрастните хора, защото техните права са отнети.

„Социална държава може да има, когато има работеща икономика, а не се разчита само на средства по оперативните програми на Европейския съюз“, коментира третият в листата Гурко Митев.

„Имаме нужда не от дарителство, а от политика за защита на социалния статус на българина“, заключи водачът на листата проф.полк.Славчо Велков.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!