Имаме подготвен Закон за храните, в който са предвидени мерки за насърчаване на българските земеделци и животновъди. Това заяви вторият в листата на Коалиция „БСП за България“ Йордан Младенов на среща с жители на гр. Ветрен. Област Пазарджик е традиционно селскостопански район, хиляди жители на областта се препитават със земеделие и трябва да получат подкрепа от държавата, допълни кандидатът за народен представител.

Имаме волята да направим промени, с които да гарантираме, че българската земя ще се обработва, че субсидиите няма да отиват в няколко от големите собственици и арендатори и българската продукция ще има своите пазари за износ, допълни Йордан Младенов. Той посочи, че ще се отстоява в големите търговски вериги задължително да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти.

Сред другите мерки, които „БСП за България“ предвижда, са подпомагане на кооперирането на малките и средните земеделски стопани – производители и преработватели. Основните ни задачи са бедността на хората и повишаването на доходите, осигуряване на работа за младите и достойни старини на родителите ни, каза Йордан Младенов. Според него подкрепата за работеща икономика, ще позволи изграждането на България като социална държава, в която има пари за труд, здраве, образование и пенсии. Искаме България с правила, еднакви за всички, категоричен бе Йордан Младенов.

По време на срещата хората се оплакаха, че отново от ГЕРБ ги агитират предизборно с асфалтиране на улици. „От 2009 г. ГЕРБ са в управлението и единственото, с което се хвалят са улици, магистрали и виадукти, които обикновено след първия дъжд или сняг стават на лунен пейзаж. Хранят ни само с думи и се опитват да ни убеждават, че корупция няма, че изтичане на пари няма, но ние всички знаем, че има“, коментира Младенов. Време е да се запитаме каква България искаме да завещаем на децата си и да спрем тази пагубна за държавата политика, отбеляза той.

От „БСП за България“ предвиждаме ревизия на образователната реформа, с която управляващите осакатиха учители и ученици, заяви Петя Цанкова, шеста в листата. Тя припомни, че докато бяха начело на държавата ГЕРБ бяха категорично против увеличение на заплащането на учителския труд, а сега предизборно раздават обещания за двойни увеличения. Ние не раздаваме популистки обещания, а предлагаме мерки, които са осъществими, хората се умориха от излъгани надежди, каза Цанкова. Според нея трудът на учителите трябва да бъде оценен и заплащането им да бъде справедливо увеличено, като „БСП за България“ гарантира това да стане с не по-малко от 15% през първата година на мандата и 40% в края на мандата.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!