ЗА НЕГО

15тодор джамбов

Тодор Джамбов е кандидат за народен представител – трети в листата на Реформаторски блок – Глас народен в 13 МИР Пазарджик

Роден е в Пазарджик. На 41 години. Завършил е българска филология и детско-юношеска психология, магистър. Директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. С доказан опит в управлението в образователната и социалната сфера. Областен председател на политическа партия Българска Нова Демокрация, председател на Контролния съвет на партията. Бил е един мандат общински съветник. С едно дете.

 Какво Ви провокира да се кандидатирате за народен представител от листата на Реформаторски блок-Глас народен?

Ситуацията в страната, това, че РБ трябва да заеме полагащото му се място в десния спектър на политическото пространство и да обедини дясно мислещите хора. Очакванията ми бяха, че ще се получи пълна консолидация при десните партии, но за съжаление други десни, захласвайки се по различни стимули, проявявайки  себелюбие и самодостатъчност, не възприеха идеята за обединение на „автентичното дясно“, което да донесе категоричен резултат и стане основен и непреодолим фактор за решаване проблемите на страната. Като областен председател на ПП „Българска Нова Демокрация“, част от „Реформаторски блок-Глас народен“, и председател на Контролния съвет на Партията, отстоявам справедливостта, индивидуалната свобода, личната и обществена отговорност, равенството на възможностите, националната идентичност и европейските ценности. Моята цел е да прилагам тези принципи при изпълнението на основните приоритети, по които ще работя – стабилно образование, силна икономика, сигурност и спокойствие на хората.

 В програмата си Реформаторите имат ясни приоритети, но може би са единствените, които не обещават двойни увеличения на заплати, пенсии и т.н. Все още ли българинът вярва на обещанията на политиците?

Смятам, че, за да има двойно  увеличение на заплатите и пенсиите, трябва да има откъде да дойдат тези средства, а те не могат да бъдат натрупани само от данъци, за това е необходимо да има производство, което да има придадена стойност чрез  развитие на икономиката и осигуряване на нови работни места. Това е залегнало в програмата на „Реформаторски блок – Глас народен“. Стремежът ни е да възобновим растежа на икономиката, като стимулираме малкия и средния бизнес чрез данъчни облекчения и европейски инвестиции, които да отиват по предназначение до предприемачите, които ще инвестират.

Какви са Вашите послания към избирателите?

Трябва да вярваме в това, което правим. Да вярваме в доброто, в усилията за постигането му, в пътя. Никога да не спираме да се „движим“, да продължаваме напред! За съжаление хората днес са доста обезверени, и останали в невидение, не правят нищо. Според мен спасението е в активността и стремежа към усъвършенстване във всякакъв план. Безучастното стоене и оплакването от тежкото положение не е решение. Ако всеки от нас, всеки ден прави необходимото за себе си, като спомага и гради положително намерение и отношение към обществото, дори с милиметър да се придвижи напред, ще бъде успех. Ако всички си променим мисленето и не чакаме „някой да дойде да ни оправи“, а полагаме усилия, водени от честни и добри намерения към себе си и обществото, резултатът ще е неминуем. Нека всеки от нас в областта, в която е добър, да положи усилия да подобри качеството на своята работа, мислейки за собствения и обществен просперитет. Обръщам се най-вече към младите хора, тъй като сега се оформят като личности и сега се изгражда тяхното отношение към живота. Нека вярват в силата на техните усилия и действия. А вярвам в тях и техния потенциал, нека го използват целенасочено и за добро.

 Мнението Ви за социологическите проучвания.

Социологическите проучвания  дават една рамка, снимка, която не винаги може да е точна, тъй като процесите в политиката са много динамични, а и проучването на общественото мнение не винаги е на 100 процента, тъй като гласуващите никога не са 100 процента. Друг е въпросът, че често някои социологически агенции при проучванията си са водени не от безпристрастност… Реформаторски блок- Глас народен е сигурен участник в 44-то Народно събрание, защото хората, които са дейни и искат промяна в начина на реализирането на политиките, застават зад нас. И аз вярвам, че все повече хора ще виждат своите очаквания в нормалността и реално изпълнимите политиките на  Реформаторски блок – Глас народен.

 Един от акцентите в програмата на Реформаторски блок е приемането на Антикорупционния закон. Защо в България нещата се случват толкова трудно?

Това го приемам като риторичен въпрос. Повече от всякога имаме нужда от такъв закон и той трябва да се прилага на всички нива. След като не може да се превантират корупционните действия, е нужно да се поставят ясни правила с категорични санкции. На пръв поглед всичко е много просто, но ние трябва да променим отношението и на управляващите, и на хората към корупцията. Трябва да се промени ценностната система на българина. Да стане ясно, че просперитетът ще се случва, когато се работи здраво и целенасочено на всички нива. България разполага с всички необходими органи за борба с корупцията – антикорупционен инспекторат към всяко министерство, Сметна палата, Комисия за предотвратяване на конфликт на интереси, Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, Агенция за държавна финансова инспекция, ДАНС, специализирана прокуратура за дела срещу организираната престъпност, Национална следствена служба за разследвания срещу лица с имунитет. Има дори БОРКОР. Резултатите от българската борба с корупцията обаче са печални: няма нито една влязла в сила осъдителна присъда срещу корупция. Ние от Реформаторски блок – Глас народен заявяваме, че ще се борим неотстъпчиво за приемане на закон за антикорупцията и ще бъдем гарант за прилагането му чрез прозрачност и пример на поведение.

Кога България ще стане добро място за живеене, докога страната ни ще бъде на последно място по стандарт на живот?

Когато всички започнат всеки ден да мислят и да работят освен за собствения просперитет и за просперитета на обществото – за другия до теб, за човека. Факт е обаче, че безнадеждността и бездействието вървят ръка за ръка. В ежедневната ми работа с ученици и млади хора аз се опитвам да внуша на подрастващите, че всичко зависи от нас, от нашето желание за благоденствие, от нашия стремеж към него. И всеки ден, макар с малки стъпки, се приближаваме към по-доброто бъдеще. Ако всеки един, всеки ден, прави по една добрина, то това ще се превърне в практика и динамичен стереотип, който ще се развива все повече и повече и ще увлича все повече хора. Затова нека изпратим в парламента такива хора, които да работят за всички, хора, които са доказали се професионалисти в своите области и   са показали градеж в работата си.  И тогава България ще стане по-добро място за живеене.

 За да бъде един политик успешен, какви трябва да бъдат действията му?

На първо място политикът трябва да е наясно, че неговата мисия е да работи за обществото и за хората. Да бъде добре запознат с политиките, които отстоява. Да се вслушва в мнението на избирателите. Да бъде смел да отстоява непопулярните мерки, когато се налага кардинална промяна в дадена сфера на обществения живот или промяна на законопроект. Добрият политик успява да отсява плюсовете и минусите в   политическа ситуация и да взема правилните решения.  Политикът трябва да работи за хората, не за себе си и разбира да е некорумпиран!

 Според проучвания, българинът е крайно негативен, невярващ и не е щастлив. Вината за това на политиците ли е?

Вината е във всички нас, но моделът, зададен от голяма част от политическата класа не позволява на хората да имат доверие, както на политиците, така и помежду си. Очакването, че ще бъдеш излъган и измамен, и в същото време, като защитна реакция да се стремиш да прецакаш, за да не  бъдеш прецакан. Всичко това води до недоверие, негативизъм и нещастие. Ние трябва да повярваме, че можем да бъдем честни, откровени и коректни към себе си и към останалите. Трябва да се осланяме на славното ни минало. На честните ни възрожденци, доказали себе си с патриотични действия и подвизи. Да черпим пример от Европа, като се стремим да спазваме правилата и законите,  и да се чувстваме свободни и защитени!

 Защо хората трябва да изберат Реформаторски блок?

Реформаторски блок – Глас народен е политическа формация, доказала, че успехът е възможен само с  обединение и отговорност. Автентичните партии в дясно от центъра се обединиха и ясно се обозначиха в политическото пространство. Идентифицираха проблемите и предложиха конкретни решения в своята програма – като първи приоритет на Реформаторски блок – Глас народен е силен Антикорупционен закон, Закон за професионалното образование, Закон за съдебната реформа, промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Ние от „Реформаторски блок – Глас народен“ ще се борим за премахване на възможностите за фалшификации на ТЕЛК и източване на НОИ. Промени в нормативната уредба ще подобрят взаимодействието между България и съюзническите сили в сферата на сигурността. Приоритет ще бъде и Стратегията за развитие на научните изследвания, както и културното наследство.

С тези акценти в нашата програма, ние гарантираме стабилност и европейско бъдеще на България. Нека всички, които мислят за бъдещето на България и споделят европейските и изконните човешки ценности, на 26 март да подкрепят с номер 21 в интегралната бюлетина „Реформаторски блок – Глас народен“. Общи усилия=сигурен успех!

 

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!