16дафо

Държавата трябва да погледне на бизнеса като на свой партньор, а той да помогне да се обърне парадигмата и така да спрем да бъде страната с най-ниски доходи от труд. Този проблем и скъсаната връзка на образованието с бизнеса са сред основните ни тревоги. Силна държава, която да прави реални и успешни социални политики, може да има само когато институциите се върнат като партньор на бизнеса.

Това заяви в Панагюрище Трендафил Величков, водач на листа на коалиция АБВ – Движение 21 на среща с местното сдружение на предприемачите. На срещата, на която участва и четвъртият в листа Сергей Темелков, бяха обсъдени редица проблеми, сред които мерките за намаляване на административната тежест, справянето с корупцията и реформирането на данъчната система в посока справедливо разпределение на данъчната тежест и еднакви правила за всички в бизнеса.

Защита на местните производители и бизнес от нелоялната конкуренция на чужди корпорации и вериги, реализиране на проектите за индустриална зона „Родопи“ и създаване на икономическо портфолио на целия бизнес от областта бяха сред конкретните анагажименти, които представителите на коалиция АБВ – Д21 поеха пред предприемачите.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!