Успоредно с населените места в Септемврийско, в самия общински център от днес започна изграждането на 6 нови детски площадки. Те са разположени в междублоковото пространство зад Супера, до Бела Мария, зад блока до Поликлиниката, който се санира в момента, в малкия парк, в зелената площ от „Секвоите” в посока бившето ТКЗС и в зеления триъгълник пред Славейко Стоицов. В идната неделя(19-ти март) кметския екип кани жителите на Септември в 12 часа, пред Супера за откриване на новите придобивки на града, както и за първа копка по реконструкцията на Главната улица.

Проектът предвижда вкарване на въздушното електро- захранване под земята, изваждане на старите бетонни стълбове, монтиране на нови стълбове за улично осветление, изграждане на нови тротоари с най-съвременните пешеходни настилки от типа земелрок, вело пътеки и изцяло нов асфалт.

Гост на мероприятието ще бъде зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който има основна заслуга за отпуснатите средства за тези приключили и предстоящи дейности. За децата са предвидени аниматори и много изненади.