Вече никой не говори, че Реформаторски блок няма да влезе в Народното събрание. Нашите проучвания, към момента, сочат, че РБ има над 6% доверие, а само преди месец социолозите ни даваха много по-нисък процент, заяви на среща с избиратели в Септември Димитър Петков, кандидат за народен представител от листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ в 13 МИР-Пазарджик. По думите му битката, която се води сега между политическите партии е изпълнена с демагогия, фалш и псевдопатриотизъм. Трябва да се гласува с разум и прагматизъм, с осъзнатост за бъдещето на България, каза още Петков. Само РБ е с ясна програма за сигурността      борбата с корупцията, реформи в съдебната система, икономиката, културата, образованието,допълни Петков.

Важно е да има диалог с избирателите, защото вие сте тези, които задават дневния ред на политиците. Вие сте нашият коректив, каза пред присъстващите третият в листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ Тодор Джамбов. Идеята на РБ е да се отстоява европейската идентичност на България, европейските ценности и  евроатлантическата ориентация, заяви още Джамбов и постави акцент на приемането на Антикорупционния закон, като първа задача на Реформаторите в 44-то Народно събрание.

Реформаторски блок категорично се обяви за радикални мерки за справяне с битовата престъпност, свързани с конкретни законодателни промени, обяви кандидатът за народен представител Чавдар Чавдаров. Ще настояваме за по-строги наказания за престъпленията, извършени срещу възрастни хора, както и за засилване на полицейското присъствие в малките населени места. Реформаторски блок е записал в програмата си и конкретни мерки за подпомагане на малкия и средни бизнес, обясни Чавдаров и допълни, че точно тези предприятия „страдат най-много от рекет и корупция“. Ще настояваме за тези промени, за да има ред и справедливост, изрази категорично позицията си Чавдар Чавдаров.

Изродена форма на демокрация е да се дават пари на хората, за да гласуват, каза Малина Златева, кандидат за народен представител от листата на Реформаторите.  Надявам се, че обществото не е деградирало до такава степен, за да вярва на лъжи и да позволи да бъде купувано, заяви още Златева, като обясни, че и към момента десните политически формации се нуждаят от обединение. Сигурна съм, че Реформаторски блок ще бъде в новия парламент. Надявам се, останалите десни и по-точно техните лидери да „загърбят его-то си“ и да намерим пътя към обединението, поясни Златева.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!