По време на кампанията видяхме, че нещата, които вълнуват хората, които са тяхната болка, са свързани не са образованието, издигнато като приоритет от ГЕРБ, а със социалната политика. – заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Славчо Велков, по време на заключителната пресконференция. Експремиерът Бойко Борисов не отиде на учителския събор в „Арена Армеец“, а няколко месеца по-късно образованието му стана приоритет.

Той подчерта, че при многобройните си срещи, хората от областта и най вече учителите са разочаровани от влезлия в сила на 1 август м.г. закон, който ги превръща в субекти с множество задължения и никакви права. 

Борисов заяви, че Кунева била голяма греша, каза Велков и сметна, че по този начин си е решил проблема със закона. Ние имаме решение, но то може да влезе в сила, ако нашата партия управлява след изборите на 26 март. По време на своите срещи ние надграждаме предварително плануваните си задачи, така в нашия списък на приоритетни места вече са и Депото край Пазарджик, и околовръстният път и Медицинският колеж. Това безусловно са важни проекти, които трябва да се доведат до успешен финал.  Имаме увереност, че ще постигнем целта си, че ще победим тук в областта – каза Велков.

Той заяви също, че след приключването на изборния ден се очакват изненади в резултатите за нашата област, тъй като проучване е показало, че водачът на „Обединени патриоти“ – проф. Станислав Станилов е втори по рейтинг сред водачите на листи, а Захариева едва трета.

Предизборната търговия вече е факт, каза още Велков. Повод за това е снощният арест и разпит на 28 от жителите на Света Петка, които са били водени на екскурзия в Турция, а в замяна от тях се очаква да гласуват за ДОСТ. 

При нас няма и не може да има търговия с гласове, ние се борим за доверието на своите избиратели и те знаят, че няма да ги предадем. 

За проблемите на учителското съсловие говори Таня Благова, която заяви, че трябва да се направи основна ревизия на Закона за предучилищното и училищното възпитание, както и на съпътстващите го наредби. Образованието е и трябва да бъде основен приоритет, но не само по време на избори, каза още тя. 

Проведохме множество срещи в цялата област, стигнахме до всяко населено място и навсякъде видяхме много голяма човешка болка, каза вторият в листата на „БСП за България“ – Йордан Младенов. Хубавото е това, че хората вече са преодоляли страха си и говорят свободно за проблемите си. Те искат от нас решения.

А въпросите им са много – за доходите, за неадекватната система на здравеопазване, за пречките, които бизнесът среща по пътя си, за тоталното обезлюдяване на цели села, за инфраструктурата между селата, която е плачевна на места, въпреки магистралите, по които пътуват луксозните джипове на властта, за ниските пенсии и липсата на грижа от страна на държавата за населението.

Срещнахме се с абсолютната безпътица, до която всички сме доведени. С паралелната държава, в която мафията и корупцията поглъщаха милиарди, вместо да постъпват за болници и училища, за заплати и пенсии. Но българският дух не е пречупен и е време заедно да закрием тази паралелна държава. Да си върнем човешкото и националното достойнство. Защото не искаме да завещаем такава държава на децата си.

Искаме Блгария с ред и правила. Ние, от коалиция БСП за България вече доказахме на президентските избори, че чуваме гласа  на хората и вярвам, че на 26 март заедно ще продължим пътя към променена България. Убеден съм, че в тази битка ще сме заедно с всички хиляди хора от област Пазарджик, с които се срещнахме и пожелаха промяна! – заключи Йордан Младенов.

Тази вечер, от 17 ч. в центъра на Велинград предстои концерт с участието на гайдари и танцьори от Пазарджишкия край, обяви водачът на листата Славчо Велков и покани всички желаещи да посетят събитието.  В неделя, очакваме да проявите характер, желание и воля да извършим обещаната промяна, като гласувате с бюлетина №10.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!