За десета година Движение на българските майки в Пазарджик подготвя Великденски благотворителен базар. В седмицата преди големия християнски празник, на 7 (петък) и 8 (събота) април, на площад „Константин Величков“-Тортата, доброволките ще ви очакват , за да се включите в поредната възможност за благотворителност.

Мотото  на четиринадесетият базар е-  „За успешните деца на ДБМ“. Традиционно на базара ще се предлагат само ръчно изработени изделия. И тази година като майстори-творци участват  майки от цялата страна, деца в детска и училищна възраст. Партньори са ни ДГ „Дъга“, ХГ“Станислав Доспевски“, Гимназия „Аксаков“, Гимназията по хранителни и химични технологии, Гимназията по икономика, Началните училища „Васил Левски“ и „Васил Друмев“, хоби-клуб „Усмивка“, театрална къща „Пластилин“, детска кухня „Макарон“. И със съдействието на Община Пазарджик и Младежки дом Пазарджик.

Средствата от благотворителния базар ще се разпределят в проектите „ Стъпка напред“, „Дари обяд“, „Работилница за усмивки“. Бенефициенти на проектите са деца настанени в КСУДС Брацигово, ЦНСТ Лесичово, ЦНСТ Запад Пазарджик, ЦНСТ Звъничево, „Жулевия“ дом, както и приемни деца от област Пазарджик.

31базар