Интересът към СПА-услугите предлагани във Велинград нараства, съобщиха представители на местния хотелиерски бизнес. Много често напоследък освен традиционните македонски посетители, към списъка на желаещите да отмарят в родопския град са и руски туристи. Част от тях вече са закупили собствена база в хотелите от верига „Сирона“, но не малко са и онези, които идват за първи път и са очаровани от базата и гостоприемството.

Руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България, предава Интерфакс. Ръстът при ранните записвания е с 10 до 20 на сто спрямо същия период на миналата година. Периодът на резервациите достига до септември, показват данните на Руската асоциация на туроператорите.

Ранните резервации предвещават още по-силен сезон от миналото лято. Като цяло се очаква през тази година, да има ръст от 7 до 10% руски туристи в България, прогнозират туроператори.

Международното туристическо изложения в Москва, на което България участва, показа, че към страната ни има интерес не само традиционно към морските ваканции, но и към културно-исторически пътувания, СПА -курортите и семейните почивки.

Московски ученици във Велинград

При  подписани  договорни отношения за обмяна на добри практики между СУ „Св. Св. Кирил и Методий” и московска гимназия, от 27 февруари до 4 март велинградски ученици и техните преподаватели гостуваха в Москва.

На 27 март група от деца и техните преподаватели от московската гимназия бяха посрещнати във Велинград. По време на тяхната визита се  проведе и среща  с кмета на Община Велинград  д-р Костадин Коев, който ги приветства с добре дошли в нашия прекрасен град и се радва, че чрез това сътрудничество между двете училища традицията да се подкрепят българския и руския народ остава жива.

Гостите останаха очаровани от оказаното им внимание от страна на кмета д-р Костадин Коев и си тръгнаха заредени с много положителни емоции и скромни подаръци.

След посещението при градоначалника, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се изнесе програма по посрещането на Руските ни гости, съобщиха от общината.