Заловеният в Пазарджик наркодилър Стоян Стоянов – Вампира е гравитирал около Монопола, съобщи наш източник. Въпреки че е имало косвени улики за това по времето на делото срещу Тото и компанията му, Стоянов се е измъкнал. Той обаче е продължил престъпната си дейност и от дълго време е бил в полезрението на полицията.

Той е бил задържан пред Кауфланд, като по време на ареста е бил дрогиран. Вампира пласирал и кокаин, освен амфети и хероин.

Независимо от фрапиращата разлика в социалния статус и цената, кокаинът и амфетамините са твърде сходни по своите стимулиращи ефекти. Често наричат кокаина “шампанското на дрогите”, докато амфетамините имат скромната репутация на “кокаин за бедните”.

Цената на кокаина е от порядъка на 100 – 150 лв/грам. Кокаинът най-често се смърка и много по-рядко се инжектира. Типичната доза, която предизвиква желаните ефекти, е 20 до 40 милиграма. Крек-кокаинът, който се получава от хидрохлорида и сода бикарбонат, представлява свободна база на кокаина и може да се пуши, разказаха от полицията.