Над двадесет доброволци от Български младежки червен кръст – Пазарджик, се включиха в днешната акция за боядисване на яйца в Градската градина.
IMG_8908
Към тях се присъединиха и децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК – Пазарджик.
IMG_8911
Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в селата Черногорово, Драгор, Величково, Дебръщица, Звъничево, Априлци, Говедаре, Звъничево, Щърково, Синитово, Юнаците, Крали Марко, Огняново, Мокрище, Гелеменово, Цар Асен, Мало Конаре, Ивайло, Росен и Хаджиево.
В помощ на благотворителната Великденска акция ЦДГ „Пролет”, ОДЗ „Юри Гагарин” и ОДЗ „Слънчо” ще сварят и боядисат част от дарените яйца, чийто общ брой е 1 943. 
IMG_8913
Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” – Пазарджик, Дом за стари хора в с. Главиница, ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни, обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата – с. Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик.