В последния работен ден преди великденските празници въпреки тежкото финансово състояние на Общината, кметът Марин Рачев внесе в Общинския съвет предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на трима крайно нуждаещи се жители от населени места в Септемврийско.
Кметът предлага да се отпусне еднократна финансова помощ в размер на 3000 лева за Спаска Георгиева Кочева от град Септември. Тя е трудно подвижна и страда от апластична анемия и остеопороза. Има и вродена аневроза. Претърпяла е 2 операции на главата, а към момента състоянието и се оценява като тежко. Жената има нужда от терапия с лекарства, които са животоспасяващи.
Другото предложение е да се подпомогне с 1080 лева Стоян Янков Гаджев от село Карабунар. Наскоро той е бил приет в болница, защото е получил перфорация на платно, поставено на корема му след претърпяна автомобилна злополука преди 20 години.
За Георги Димитров Дамянов от село Ковачево се предлага отпускане на еднократна помощ от 500 лева. Той започва да губи зрението си преди около 1 година, а от 2 месеца е ослепял напълно. Парите му са нужни за поставяне на твърда леща.
Очаква се тези предложения на кмета да бъдат гласувани на редовната сесия на Общински съвет през втората половина на месец април.