Ана Гройс, PZdnеs.com

В 19 ч., тази вечер в септемврийското село Лозен ще започне прожекцията на документалния филм в памет на комисар Димитър Джоков. 

21джоков

Няколко дни преди семейство и приятели да почетат 6 месеца от смъртта на своя близък, операторът Евгени Попов подготви документална лента за трудовия и житейски път на полицая.

Комисар Димитър Джоков  беше дългогодишен шеф на РУП Септември и на регионално звено Полиция в ОД на МВР Пазарджик.

В края 2016-та година, той си отиде от този свят след борба с коварна болест, но остави диря след себе си. Това е и причината неговите приятели да поръчат на Попов, който също е техен бивш колега да изработи този филм. Евгени Попов започва кариерата са в МВР заедно с Димитър Джоков, а през годините любителят оператор е заснел десетки часове кадри разказващи историята на областната дирекция на полицията.

Именно част от тези автентични кадри влизат в лентата за комисар Джоков. Всички от редиците на МВР си спомнят с респект името на своя шеф и колега. Приятели и познати ще помнят винаги неговата човещина. И това не е просто филм в памет на един общественик, колега или приятел – това е филм за човечността, разказва авторът и режисьор Евгени Попов.