Учениците от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”-гр. Пазарджик и екипът на Областен информационен център – Пазарджик ви канят на 25 април 2017 г. (вторник) от 11,30 часа, заедно да открием постоянна информационна експозиция Коридор „Европа” на Профилираната гимназия, съобщи директорката Иванка Ваклинова.

Инициативата е част от успешното ни партньорство с Областен информационен център – Пазарджик, от общоевропейска кампания „Европа в моя регион 2017“ и е под надслов „Заедно за Европа“. Изпълнението е на учениците от клуб по интереси „Етикет.BG“ на ПГ „И.С.Аксаков“ и е по проект „Твоят час“ на Министерството на образованието и науката по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Посветена е на 60-та годишнина от подписването на Римските договори и от създаването на Европейския социален фонд, на 10-та годишнина от членството на България в ЕС, както и на 6-та годишнина от функционирането на Мрежата от 28 информационни центъра в страната.

Проявите са част и от програмата за отбелязване на 120-годишнината от именуването на най-старата гимназия в област Пазарджик и 172 години от основаването на Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”.

В рамките на Деня на отворените европейски врати, ще се проведе и забавна викторина „Европейци в България”, с въпроси от осем области за Европейския съюз.