Най-добрата съвременна българска прозаичка – Здравка Евтимова, ще е гост на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик, тази сряда, 26 април. Тя ще се срещне с ученици от различните класове на елитното училище, които имат изявени интереси в областта на творческото писане. Срещата е открита и за представители на други училища, както и на пишещи от града, и областта.

Тя се организира по идея и с активното съдействие на литературния критик Никола Иванов, който е зам.-директор на гимназията. Миналата година по същото време гост на училището бе писателят Деян Енев. Началният час е 12.30.

Здравка Евтимова е родена на 24 юли 1959 г. гр. Перник. Завършва английска филология във ВТУ“Св.Св. Кирил и Методий“ (1985). Автор на кратки разкази, публикувани в 30 страни от света, носител на национални и международни награди, представител на най-новата българска литература. Нейни романи са публикувани в България и САЩ.

Секретар на българския ПЕН – клуб.

Живее в Перник. С творбите си печели писателски стипендии за престой в литературни колонии и семинари в Швейцария, САЩ, Китай, Босна и Херцеговина.