Знамената на всички страни членки на ЕС, както и кратка информация за всяка една от тях ще получават преминаващите по коридора на Европа, в пазарджишката гимназия „Иван Аксаков“.

Инициативата за създаването на експозицията от знамена принадлежи на самите ученици, а за създаването ѝсъществена помощ е оказана от Областния информационен център. Коридорът е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион 2017“ и е под наслов „Заедно за Европа“. Изпълнението е на учениците от клуб по интереси „Етикет.BG“ на ПГ „И.С.Аксаков“ и е по проект „Твоят час“ на Министерството на образованието и науката по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Посветена е на 60-та годишнина от подписването на Римските договори и от създаването на Европейския социален фонд, на 10-та годишнина от членството на България в ЕС, както и на 6-та годишнина от функционирането на Мрежата от 28 информационни центъра в страната. Проявите са и част от програмата за отбелязване на 120-годишнината от именуването на най-старата гимназия в област Пазарджик и 172 години от основаването на Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”.

Откриването на коридора стана в присъствието на зам. областния управител Георги Милчев, експерта от РУО на МОН – Ваня Апостолова, директора на школото Иванка Ваклинова, шефът на ОИЦ – Радослав Пешалов, както много журналисти и ученици.