По повод Световния ден на книгата и авторското право, за всички почитатели на словото и хубавата книга, Библиотеката при НЧ”Развитие- 1873” проведе прояви, посрещнати с интерес и вълнение, съобщи библиотекарката Богдана Сиракова.
Ученици, от ПГХВТ”Атанас Ченгелев”, се включиха във флашмоб. Той бе под наслов „ Днес всички ние празнуваме заедно, защото всички обичаме книгата. Книгата празнува днес, а днес е денят 23 април.”
Флашмобът премина с народни хора, танци и включване в игра „Прочети текст от определена страница от книга и създай история” . По нестандартен и модерен начин младите хора показаха желание, да се популяризира и насърчи четенето. Защото книгите са един безкрайно достъпен начин за духовно развитие, извисяване на интелекта и знанието, човешкия стремеж към самоусъвършенстване, смятат участниците.
25пещ1
Средношколското състезание „В света на книгата” бе с включени въпроси за герои, книги и автори на книги, обхващащи учебния материал по литература. В класирането на отборите тази година първото място си поделиха отборите на училищата – СУ “Св.Климент Охридски” и ПГХВТ “Атанас Ченгелев ” , на второ място се класира отбора на ПГ по ЛПМ “ Васил Левски ”. И трите отбора бяха с много добра подготовка и познаване на учебния материал по литература. Мероприятието се проведе с любезното съдействие на г-жа Йорданка Филева и „Bilka lifestyle-ЕООД гр.София , спонсори на мероприятието на които благодарим.
25пещ-сек 25пещ-сек1
В навечерието на Световния ден на книгата почитателите на словото се срещнаха с писателя Александър Секулов. Прочитайки част от своите творби той завладя читателите със своята естественост, духовитост и харизматичност. Докосвайки се до творчество му , присъстващите имаха възможността да навлязат в света на неговите герои. Писателят наблегна на темата, че децата трябва да имат повече срещи- разговори с писателите, за да се осъзнае тяхното значение и това, което те пишат. Библиотеката при НЧ”Развитие- 1873” поздравява всички ученици, учители и доброволци , които приеха присърце идеята да отдадем заслужена почит на книгата.