Мотопоходът по повод 9 май – Денят на победата над хитлерофашизма иницииран от любимите на Путин „Нощни вълци“ мина и през Пазарджик. Две полицейски коли охраняваха мотористите, които навлязоха в града по стария път от Пловдив, преминаха по околовръстното шосе и през кърговото на Марица бяха поведени от патрулките към центъра на града. От там те са поели към магистрала „Тракия“ , а днес мотопоходът продължава от София, като мотористите ще се включат и в първомайската манифестация.

01вълци

Българската колона ще се срещне с тази тръгнала от Москва в Будапеща и цялата моторизирана кавалкада ще влезе в Берлин на 9 май, като по пътя ще отдава почит на паметници на загиналите съветски и съюзнически войници. Според организаторите всеки може да се включи в колоната, която ще премине днес през цяла София.

01вълци1

Нашите рокери ще поднесат цветя на паметниците в Харкан и мемориал „Сремски фронт“, където са погребани телата на хиляди българи от Първа Българска армия, която участва във втората фаза на Втората световна война в състава на Трети Украински фронт на Съветската армия.

01вълци2