Петима са пострадали при пътни инциденти за времето от петък до днес.

В събота около 18.00ч. на улица в Пещера водачът на лек автомобил „Форд” М.Ф.- 42г. от същия град блъснал пешеходката и негова съгражданка Е.Г.- 77г. Възрастната жена е транспортирана в местната болница с фрактура на левия крак.

На следващия ден по обед в района на АМ „Тракия” 36-годишната Д.Г. от София загубила управлението над „Пежо”-то си. Возилото се преобърнало в крайпътна нива. В резултат на това шофьорката, едногодишната и дъщеричка, както и  пътуващата до нея Б.И.- 64г. са транспортирани от екипи на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик. Д.Г. е била настанена в болничното заведение с черепно-мозъчна травма, Б.И. с фрактура на рамото, а бебето се отървало почти невредимо.

На улица в септемврийското село Симеоновец 9-годишен колоездач бил блъснат от неправоспособния мотоциклетист С.Г.- 21г. от съседното село Варвара. В резултат на сблъсъка малолетното момче е с фрактура на ръката. В неделя отново на АМ „Тракия” 48-годишният М.П. от София загубил управлението над джип „Ауди”. Возилото напуснало платното за движение и се преобърнало в страни от шосето. Пострадал е синът на водача Д.П.- 26г., който е настанен в УМБАЛ „Пирогов” с няколко фрактури без опасност за живота. И по четирите случая са образувани полицейски производства.