Екатерина Захариева стана външен министър и отстъпи мястото си в Парламента на третата в листата на ГЕРБ – Десислава Костадинова – Гушева от Пещера.

Най-новата депутатка е на 37 год., с висше образование. Завършила е „Международни икономически отношения“ в „Академията за икономически науки“ – Букурещ, Румъния. В същото висше училище придобива магистърски степени по специалностите „Мениджмънт“ и „Международен туризъм“. Завършила е основен курс по дипломация за аташета в Министерство на външните работи, както и „Енергийна дипломация“, „Публична дипломация“ и „Икономическа дипломация“. Народен представител в 43-то Народно събрание, в което е заместник председател на Комисията по политиките на българите в чужбина и е член на Комисията по култура и медии. Общински ръководител на ГЕРБ Пещера. Владее английски, немски и румънски език. Семейна, с едно дете.

21представители

* Първоначалната четворка от депутати на ГЕРБ – 13 МИР Пазарджик

Биографията на Екатерина Гечева – Захариева е доста впечатляваща. Родена е в град Пазарджик на 8 август 1975 г. Днес бе избрана от 44-ото народно събрание за министър на външните работи на Република България в третото правителство на Бойко Борисов.
На 26 март 2017 г. е избрана за народен представител от ПП ГЕРБ като водач на листата на партията в 13-и многомандатен избирателен район – Пазарджик.
От 18 декември 2015 г. до 27 януари 2017 г. е министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов. От 13 март до 29 май 2013 г. и от 6 август до 7 ноември 2014 г. е икономически вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в първото и второто служебно правителство на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.
От 2013 до 2015 г. е началник на кабинета на Президента.
В периода 2012 – 2013 г. е била главен секретар в администрацията на президента Росен Плевнелиев.
В периода 2009-2013 г. е била заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов.
В периода 2003 г. – 2009 г. е била юрисконсулт и директор на Правната дирекция в Министерство на околната среда и водите.
От 2001 до 2003 г. работи като адвокат.
Специализирала е във висшето училище по администрация ЕНА в Париж, в Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия) на Съвета на Европа, в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия.
Магистър по право от Пловдивския университет „Пайсий Хилендарски“.
Завършила е Езиковата гимназия „Берлолт Брехт“ в Пазарджик.
Омъжена. Владее немски и английски език.