Димитър Ганчев, змс

В първи кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт на язовир Копринка край Казанлък, успешно стартира пазарджишкият състезател Иван Ралчев.  При сравнително благоприятно време за радиоуправляемите ветроходни яхти – слънчево и умерен вятър, Иван се наложи в клас F5-M и за втора поредна година доказва, че ще бъде водеща фигура в този, така атрактивен клас, като се наложи над един от фаворитите- Живко Липчев от Варна. Варненецът пък победи в класовете F5-E и F5-10.

Бронза Ралчев завоюва именно в клас F5-10, в оспорвана борба със съперниците си и капризите на времето през третият ден- превалявания и непостоянен, слаб вятър. Тук другият наш състезател- Валентин Папазов остана пети, след колебливо водене и корекции в центровката на модела.

Модел яхт клуб-Пазарджик, като един от водещите центрове и в тези класове корабни модели, в края на юни ще бъде домакин на трети кръг, а в началото на септември и на финалите на язовир Батак. Надяваме се при домашните  условия да се включат Томчо Кулински и Стойко Нейчев и ще направят борбата за крайното класиране още по-оспорвана и успешна за пазарджиклии.