Асен Василев, сенсей

От 05 до 07 май 2017 г. в град Суботица-Сърбия се проведоха 7-то европейско първенство на SKDUN  и 7-та европейска купа.

SKDUN/Шотокан карате на обединените нации/. СК“Тонус-спорт“ взе участие в европейската купа с 6 състезатели. При 8-9 годишните Асен Присадов, завоюва 2 шампионски титли, стана европейски шампион в дисциплините ката и кумите.Мартин Илиев е със сребърен медал в същата възраст, в дисциплина ката, но в друга техническа категория.В дисциплина кумите при 10-11 г. бронзов медал за Сами Далли и в същата дисциплина при мини кадети отново бронзов медал за Радост Гогова.
Четири от участниците ни са носители на медали от световното първенство преди 7 месеца, което е в потвърждение на това, че тези успехи не са случайни.
 Благодаря на всички състезатели от „Тонус-спорт“, които участваха на европейското първенство, както и на техните родители, които системно финансират децата си, за участие в такива отговорни спортни мероприятия.Независимо, че не всички взеха медали, за пореден път доказаха, че са бойци, поведение, което е достойно за уважение и е по- важно в случая.