5-членен състав на Окръжен съд – Пазарджик призна подсъдимия Владимир Геров за виновен в това, че в началото на февруари 2017 год. в апартамент в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Георги И. като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. На подсъдимия е наложено наказание от 25 години Лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие като Владимир Геров призна вината си и фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителения акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.

Припомняме, че  на 6 февруари 2017 г. в апартамент на ул. „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик е намерен трупът на Георги И., като по него е имало следи от насилие. Установено е, че 60-годишният мъж е бил убит. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено, че извършител на престъплението е Владимир Геров
Според събраните доказателства обвиняемият Владимир Геров заживял в жилището на пострадалия в края на декември 2016 г. Двамата не работили. На неустановена дата в началото на февруари 2017 г. те употребили алкохол и се скарали, след което обвиняемият нанесъл удари с лопата по главата на Георги И., както и удари с нож в гърба.

Впоследствие преместил трупа в съседна стая, където го покрил с дрехи и дюшек. През следващите две седмици продължил да обитава жилището, понеже нямало къде другаде да отиде да живее. На 21 февруари 2017 г. обвиняемият Владимир Геров е бил заловен при извършване на кражба от хранителен магазин в гр. Пазарджик и спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Пазарджик. Към момента обвиняемият се намира в следствения арест в Пазарджик.

Обвиняемият е направил самопризнания и съдействал на разследването.
През 1997 г. Владимир е бил осъден на 18 години „лишаване от свобода“ за извършено убийство, което наказание е изтърпял и е бил освободен през март 2015 г.

През януари 2016 г. Районен съд-Пазарджик му е наложил наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ за кражба, извършена през юли 2015 г. Той е изтърпял наказанието през юли 2016 г., когато е излязъл от затвора.