Въпреки дъжда в столицата протестът на майките на деца с увреждания продължава. Множеството, подкрепено от много граждани е пред Парламента с черни балони. Преди броени минути четири майки, сред които и Кръстана Кълвачева – председател на пазарджишкото сдружение „Подай ръка и подкрепи“ влязоха в Народното събрание за преговори.

Те бяха поканени от други четири майки – народни избраници от партията на Веселин Марешки ВОЛЯ. В разговора с депутатите, майките ще настояват за Закон за личната помощ. Хората в неравностойно положение искат държавата да осигури адекватна финансова подкрепа и единен електронен регистър на хората с увреждания, както и достоен живот на децата с увреждания и след като навършат 18 години.

Пазарджишката група е една от най-представителните и многобройните. Припомняме, че тази сутрин един автобус с хора заминаха за столицата. Само с разговори и преговори ще постигнем напредък, категорична е Надка Йорданова от пазарджишкото сдружение „Егида“. Фалшивите инвалиди не са при нас, казват още майките и продължават с изказването, че техните деца остават вечно деца. Ето защо е нужна подкрепа от държавата и след навършването им на пълнолетие. Как ще приключат разговорите днес и ще бъдат ли финализирани преговорите или въпросът отново ще остане отворен – предстои да разберем.