Президентът на Република България генерал Румен Радев, придружен от своята съпруга  Десислава Радева, Цвета Тимева секретар по регионално развитие на Президента на Републиката, Николай Копринков съветник по вътрешна политика и гражданско общество,  посетиха  Велинград.  Преди официалната среща с кмета на Община Велинград  д-р Костадин Коев, Румен Радев посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, където живее мечтателят Милко. Момчето е  част от благотворителната кампанията на Президента „Подкрепи една мечта“.

В 17:30ч. д-р Костадин Коев, неговите заместници  Атанас Палигоров и Светла Томова и председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев  посрещнаха държавния глава и гостите, след това разговаряха в кметския кабинет, като обсъдиха важни теми, като част от тях бяха- необоснованата кампания с урана във водата на Велинград и борбата с волфрамовата мина.

Делегацията посети СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, където бяха посрещнати с музикален поздрав от възпитаници на училището. Президентът и официалните лица разгледаха базата на учебното заведение, срещнаха се и  разговаряха с учители, родители и  представители училищното настоятелство.

17радев317радев217радев