Ана Гройс, PZdnes.com 

За трета поредна година „Силните мъже” на България ще премерят сили пред публиката в Пазарджик.  Атрактивното състезание и този път ще се проведе в парк – остров „Свобода”, а каузата и този път е благотворителна разясниха за PZdnes от Българската федерация по силови спортове.

Надпреварата започва в 15:00 часа на трети юни, в събота. Припомняме, че миналата година в Пазарджик мъжагите мериха сили в няколко различни дисциплини, най-атрактивната, от които беше теглене с голи ръце на определена дистанция на 13-тонен автобус, предоставен от обществения превозвач „Хебър Бус”. Младата надежда на силовия спорт от Пазарджик Иван Мрянков премина дистанцията за рекордните 31 секунди. И този път събраните средства от атрактивното състезание, най-добрите силови атлети на България ще дарят за благотворителна кауза.

По време на състезанието преди година бяха събрани 1790 лв., които бяха предоставени за възстановяването на 21-годишната Славянка– момичето, което преди четири години, броени дни преди своя абитуриентски бал, пострада в автомобилна катастрофа. Славянка вече е доста по-добре и парите ще бъдат насочени към друг нуждаещ се сънародник – коментира Владимир Ризов председател на Българската федерация по силови спортове.