Ана Гройс, PZdnes.com

Тази вечер започва премиерното издание на музикалния фестивал „Пазарджик Мези“. В дните до събота парк – остров „Свобода“ ще стане сцена едновременно на най-доброто от сръбската скара и най-доброто от балканската музика. Най-добрите грил майстори ще въртят чевермета в алеите на парка, а Гъмзата, Румънеца, Енчев и Бобан Здравкович ще нажежават градуса на настроението.

18сандо

Веднага след края на „Пазарджик Мези“ – в неделя е празникът на града. На 21-ви май от културния отдел на Общината са подготвили изключително наситена програма. Гвоздеите са прекрасната Крисия и част от музикантите от „Куку Бенд“. Няколко дни по-късно стартира поредното издание на фустивала „Арт Идея Арт Алея“.

В дните от 2 до 8-ми юни Пазарджик се потапя в света на кино, фотография, концерти, музика и интересни уъркшопове! Концентрацията на музикални зони по време на фестивала ще е изключително силна – Фюжън зона, Джаз зона и зона с класическа музика. Очаква ни най-доброто на музикалната сцена в България – Acoustic Soul, BALKAN kHANs, beatbox workshop със Skiller, Echoo balkan samba, „PYOB7” – hangdrum project, Уъркшоп по кабагайда с Тодор Михайлов. Очакват ни още двудневна Детска анимационна работилница, прожекции на нови български филми, както и традиционната фото изложба на една от алеите на Острова. Така че остава ви само да си изберете вечер и да се насладите на приятните изненади и преживявания.

18пипи