Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, бизнесменът и председател на Минно-геоложката камара Николай Вълканов, лидерът на КТ“ Подкрепа“ Димитър Манолов, народни представители, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на Панагюрище и Стрелча Никола Белишки и Стойно Чачов, бизнеспартньори, близки, приятели. Това бяха само част от над 10 000 души, които дойдоха днес в Панагюрище, за да изпратят в последния му път проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ и почетен председател на Българската минно-геоложка камара.

Повече от 4 часа продължи поклонението, като хората прииждаха и пеш, и с автобуси, и с автомобили към зала „Арена Асарел“, където в девет часа тази сутрин започна траурната церемония.

„ Той беше един достоен работодател, достоен човек! Ще ни липсва на всички“, написа в съболезнователната телеграма  до семейството на Цоцорков министър-председателят Бойко Борисов. Президентът Румен Радев също бе изпратил съболезнователен адрес до опечалените близки на Лъчезар Цоцорков, както и председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Прощални слова произнесоха кметът на Панагюрище Никола Белишки, изпълнителният директор на „Асарел Медет“АД Делчо Николов и Николай Вълканов.

Проф. д-р Лъчезар Цоцорков остави дълбока диря в сърцата на всички, с които е общувал през годините. Той завинаги се вписа и в историята на родния си град, който скърби за него. Тялото му бе положено в местния гробищен парк, а на погребението му присъства много тесен кръг от негови близки.