Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на Лозана Василева и на Вергиния Кръстева за заместник-министри на земеделието, храните и горите, съобщиха от Министерски съвет.

Лозана Василева е доктор по икономика. От 2014 г. е заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ в Пазарджик.  Тя бе кандидат за депутат от листата на ГЕРБ и многократно бе сочена като отличен професионалист от колегите си.

Д-р Лозана Василева е на 38 г., от Пазарджик. Доктор по  аграрна икономика от УНСС, специализира биоземеделие в университета в  Южна Бохемия, Чехия. Има поредица от научни публикации на тема „Икономически ефекти от биологичното производство в земеделието“. През 2003 г. и 2004 г. д-р Лозана Василева работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори“ в Пазарджик. От 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Пазарджик. В периода 29 август 2014 г. – 27 ноември 2014 г. заема длъжността изпълнителен директор на Разплащателната агенция към  ДФ „Земеделие“. С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ от 27 ноември 2014 г. д-р Лозана Василева е назначена за заместник изпълнителен директор на Разплащателната агенция към  ДФ „Земеделие“ с ресори Селскостопански пазарни механизми, Технически инспекторат и Държавни помощи. Владее английски и френски език. Семейна е, с дъщеричка в 5. клас.

Вергиния Кръстева е завършила Университета за национално и световно стопанство. От 2016 г.  е началник отдел в дирекция „Директни плащания“ на ДФ „Земеделие“.