* Снимка – архив

ОУ „Христо Ботев“ отбеляза 47-та годишнина от създаването на школото. Основното училище носи името на гениалния поет и революционер с решение на Педагогическия съвет от 25 декември 1970 година.  За поредна година в учебното заведение се проведоха  много и разнообразни инициативи в Седмицата на отворените врати.

Началото беше поставено с откриването на фотоизложба“ България – разнообразие от земни форми и богато историческо минало“. Снимките са дело на учениците от V –VIII клас, заснети по време на екскурзията до Етъра, Велико Търново и Дряновския манастир.

След откриването на изложбата се проведе състезание, посветено на Деня на Европа „Пътешествие през времето и пространството“. Четири отбора премериха знания в областите математика, география и история. Надпреварата уважиха много родители и съученици на състезателите.

Ден преди официалната дата на отбелязването на 47-годишнина учениците оставиха следа за бъдещите поколения със засаждането на три хималайски кедъра в двора на учебното заведение. Те с ентусиазъм се включиха в засаждането.

На 17 май учители, ученици и родители заедно отбелязаха 47-годишнина от създаването но ОУ „Христо Ботев“. Тържествената част включваше посрещане на училищното знаме, издигане знамената на Република България и на Европейския съюз и рецитал, посветен на патрона на училището Христо Ботев. Учениците запалиха факел, с който щафетно всички класове от първи до осми, заедно с класните си ръководители, направиха щафетна обиколка в двора на училището и така поставиха началото на спортния празник, посветен на Деня на физкултурата и спорта.