27шатри

Улично увеселение на ул. „Спартак“ в кв. „Изток“ предизвика негодуванието на съседите, които от няколко часа насам са подложени на звуков терор. Празнуващите не се съобразяват с това, че наоколо живеят възрастни хора и малки деца, жалят се жителите на квартала, които са подложени на високите децибели дори и във времето, в което е прието да не се вдига шум – от 14 до 16 ч.

Вторият им проблем е, че от много време насам тържествата на открито са забранени от изрична Наредба приета от Общинския съвет. Тя гласи, че тържества ще се правят само в ресторанти и зали, както и на места посочени в нормативния документ. На открито това може да се случи само с изрично разрешение от страна на общината. Два пъти полицейска кола е била на мястото на веселбата, но не са предприели нищо, тъй като най-вероятно празнуващите имат разрешително, гадаят съкварталците.

Някои от тях се жалват, че са се бръкнали за по 2000 лв., за да платят за наем на ресторант, когато вдигали сватба, а днешният случай сочи, че има и богоизбрани, които не плащат нищо, за да се веселят.

От полицията уточниха, че имат право да санкционират нарушителите, ако музиката продължи да гърми след 23 ч. през лятото, както и от 14 до 16 ч. в почивните дни, но ако става дума за апартамент или друг частен имот.

След проверка извършена от страна на Районното управление в кв. „Изток“, след нашия сигнал, се оказа, че подаденият сигнал и снимки изпратени до сайта, не са правени днес, а са от вчера. Днес на телефон 112 не е постъпвал нито един сигнал от квартала. Веселящите се хора са били предупредени вчера да не вдигат шум, а след като повторно не изпълнили разпореждането на полицията, единият от родителите на абитуриента, станал повод за тържеството е бил глобен.