За 22-ри пореден път в Стрелча се проведе Празникът на розата. Празник – олицетворение на стремежа на стрелчани за съзидателен труд, но и пример за обединяваме на жителите на нашата община около идеята, районът ни да се развива като розопроизводителен център, доставящ най-качественото розово масло на пазара.
Вчерашният Празник на розата ще бъде запомнен и с дъждовните облаци през целия ден, които сякаш вълшебник разпръсна от небето точно преди началото на празника.
Изложба, посветена на розобера и предишните празници на розата бе открита в Историческия музей. Традиционните посещения на розова градина и Старата розоварна бяха любопитни и вълнуващи за многобройните гости.
Спектакълът „Стрелча рози бере” представи целогодишния труд на стрелчани по отглеждането на розите. Идеята е на колектива на детска градина „Д-р Стайко Стайков” , а тазгодишната реализация бе дело на Мариана Няголова и Енчо Божков. Участваха самодейните певчески групи „Рождество”, „Стрелица”, „Бащино огнище”, танцов клуб „Луда Яна” с ръководител Мария Бензарова, възпитаниците на детската градина и учениците към театрална група „Актьори” по проекта „Обединени от знанието” по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.
Най-красивият символ на всеки Празник на розата без съмнение, е неговата царица. Царица Роза 2017 – Елеонора Стоянова заплени всички с красотата и чара си. Кулминация на празничната програма бе концертът на Ивана и нейния бенд.

28празник 28празник1 28празник2 28празник3 28празник4 28празник5 28празник6 28празник7 28празник8 28празник9 28празник10 28празник11 28празник12 28празник13