По повод 1 юни – Деня на детето, Turkish Airlines обявява конкурс за детска рисунка „My Dream City with Turkish Airlines“ („Моят мечтан град с Turkish Airlines“). В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 12 години. Авиокомпанията е подготвила специални награди за първите двама млади и талантливи победители – посещение до тяхната мечтана дестинация.

Малките участници трябва да нарисуват един от градовете по света, до които Turkish Airlines има полети, както и някакъв отличителен символ за компанията – например лого или самолет. Рисунките трябва да са дело лично на децата и да са в А3 формат. Участниците могат да използват всякакви материали и техники за рисуване. На гърба на рисунките трябва да се напишат името и възрастта на малките художници и адрес, телефон и имейл на техен родител или настойник. Крайният срок за изпращане на творбите е 10 юни 2017 г., а адресът е бул. „Цар Освободител“ 14, Turkish Airlines офис Продажби в сграда Лендмарк, София.

Всяка рисунка ще бъде оценявана от авторитетно жури, а победителите ще бъдат обявени публично. Наградата за първо място е три двупосочни билета до нарисуваната мечтана дестинация – за малкия художник и неговите родители, а за второ място – един двупосочен билет за талантливия малък творец. За трето място компанията е подготвила специална подаръчна торбичка на Turkish Airlines.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на специална церемония на 23 юни (петък) от 11:00 часа на Терминал 2 със съдействието на Летище София. Всички изпратени рисунки ще бъдат изложени там до края на месец юни.

Ние водим своите пътници до дестинациите, за които те мечтаят, – коментираха от компанията -организатор, – а децата са най-големите мечтатели. Това ни вдъхнови да организираме конкурса за детска рисунка „My Dream City with Turkish Airlines“ („Моят мечтан град с Turkish Airlines“). С тази инициатива искаме да дадем крила на талантливите деца.“