Само през изминалата нощ за образувани 15 полицейски производства за установени от органите на реда престъпления. Това е станало в хода на мащабна полицейска операция проведена на територията на цялата област.

В нея са взели участие екипи от полицейските управления в Пазарджик, Пещера, Септември,Велинград и Пещера, както и от отдел „Охранителна полиция” и сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик. Четирима от Пазарджик, Брацигово и Ветрен са заловени с различни количества марихуана. Трима водачи от Пазарджик, Белово и село Дъбравите са били засечени да управляват возилата си под въздействие на наркотици. Един мъж е спипан зад волана след употреба на алкохол.

При проверки в търговски обекти и частни домове в Пазарджик, Велинград, Костандово и село Дорково са иззети общо над 9000 къса цигари от различни марки, около 11 килограма сух нарязан тютюн и неголямо количество алкохол, всичките без бандерол. В тази връзка спрямо четиримата им притежатели се водят бързи производства. Засечени са един неправоспособен шофьор и един, който управлява МПС без регистрационни табели.