От първия до последния си ден юли ще бъде празничен за брациговското село Равногор. Музика ще се лее в недрата на Родопите, а не само жителите на родопското село, а и неговите гости очакват с нетърпение настъпването на идния месец. И има защо. Програмата на празниците бе предоставена от секретаря на местното читалище – Мария Спасова.

Джулай морнинг можете да посрещнете и в планината, защото на 1 юли Равногор ще отбележи 240 години от създаването си. В програмата за тържествата е предвидено и участие на оркестър „Рожен“ с ръководител Петър Янев. И тъй като денят е съботен, за следващата го неделя е предвиден фолклорен концерт от самодейни състави от областта.

На 15-ти и 16-ти юли, както вече съъобщихме предстои поредното гайдарско надсвирване на поляните край манастира „Свети Илия“. Покровителят на селото ще бъде отбелязан пак по традиция на 20 юли, когато в храма „Св.Св. Петър и Павел“ ще има и света литургия. Курбанът за здраве ще се раздава на 22 юли в манастира „Свети Илия“.
Младежки вечери на набор 1999 г. са предвидени за 28 и 29 юли, а на 30 -ти предстои Петият международен самодеен празник с Нина Грънчарова на центъра на селото.