От сряда по улиците на град Пазарджик тръгнаха нови автобуси, които ще обслужват пътниците по градските автобусни линии. Те заменят досегашните, чиято средна възраст е 15 години. Новите автобуси марка ISUZU NOVO CITY са произведени 2015-та година, оборудвани сa с климатик, рампа за трудноподвижни хора и инвалиди, система за видеонаблюдение и са с екологичен двигател – ЕВРО6, като инвестицията възлиза на над 600 хил. лева.

Новите автобуси ще пътуват по линии №2, №10 и №13. Въпреки намаляващия брой пътници с всяка изминала година и нерентабилността по някои от линиите, общественият превозвач „Хебър Бус“ продължава да инвестира в модернизацията на градския транспорт на областния град. През последната година са внедрени софтуерни работни модули, поддържащи разписанията, работния график и цените на всички предлагани услуги. Всички автобуси са оборудвани с GPS-устройства, част от тях вече са с инсталирани системи за видеонаблюдение.

„Подменихме на 100% автопарка на „Хебър Бус“ за нуждите на градския транспорт, така средната възраст на превозните средства е под 5 години“, коментира изпълнителният директор на фирмата превозвач Михаил Фолев. Той допълни още, че ще продължаваме да инвестираме в обновяване на авто парка, но проблемът с липсата на шофьори се задълбочава. Браншът се крепи на пенсионери. Искаме да успокоим хората, че пускането в експлоатация на новите автобуси няма да се отрази на цената на билета за градския транспорт, която остава 0.80 лв. и продължава да е една от най-ниските в страната. Непроменена остава и цената на абонаментните карти.