Грамоти и ваучери за книга получиха днес от кмета на Пазарджик Тодор Попов деветте ученици, участвали в Националния кръг на XV Национална олимпиада по информационни технологии, провела се във Варна.

Успехът е и на техните учители: Валентина Малинова, Лидия Сиракова и Цветанка Славкова, заяви Тодор Попов, като благодари на децата и техните преподавателки за упорството и трудолюбието, с което са постигнати тези сериозни резултати.

Резултатите на деветимата участници в крайното класиране на олимпиадата ни дават основание за гордост и удовлетворение, защото учениците получиха пет отлични и четири много добри оценки: Стилиан Величков – 6.00, Георги Желязков – 5.75, Иван Минчев – 5.50, Стоян Хайдушки -5.50, Иван Вълчев – 5.50, Благовест Качаков-5.25, Атанас Бунчев – 5.25, Божидара Тодорова – 5.25, Павел Влахов – 5.00.

Националната олимпиада по информационни технологии със своите 5 категории: „Мултимедия“, „Уеб сайт“, „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“ е истинската академия за обучението на учениците в областта на създаването и използването на софтуер. Вече девет години ученици от  Пазарджик представят достойно региона и печелят лауреатски звания и призови места.

IMG_1750

Пред журналистите експерта от Регионалното управление на образованието – Дора Дулчева заяви, че от девет години насам безрезервно разчита на общината в лицето на Тодор Попов, за да финансира пътуването на отбора с млади математици до градовете където се провеждат олимпиадите. За първи път се обърнах към него за помощ, преди девет години и от тогава до днес, срещам изключително разбиране от страна на екипа на г-н Попов и началникът на отдел „Образование и култура“ – г-жа Гергана Табакова. – каза още Дора Дулчева.

IMG_1752IMG_1753IMG_1755IMG_1756

IMG_1757IMG_1758IMG_1759