* Снимки: Валентин Маринов

Деца от велинградското средно училище „Васил Левски“ получиха своите награди, които спечелиха в Националния конкурс за рисунка и есе организиран от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. Конкурсът е трети поред и участниците в него преминават през три етапа – училищен, областен и национален. Основната тема, по която рисуват и работят със слово децата е „Рицарят в мен“. Под темата на есето бе „Какво е рицарска постъпка“. В тази категория своите награди получиха – Цанко Пелтеков,  Десислава Хаджиасанова и Станислава Бъндева.

В конкурса за рисунка бе отличена работата на Елена Якимова. Получени за участие в националния етап на III-ти Национален конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“ са общо 132 рисунки. От допуснатите до финално разглеждане 105 рисунки, е и отличената творба на Елена Якимова.

Днес дами и рицари от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ в Пазарджик посетиха училището „Васил Левски“, за да връчат наградите на децата. Ръководството на командерията изказва искрени благодарности и на техния преподавател, който е амбицирал децата да се включат в конкурса.

В София наградите бяха връчени в Деня на детето – 1 юни, но тъй като това бе учебен ден, наградените ученици от Велинград не успяха да присъстват в НДК, където се състоя церемонията.

15тампл115тампл