Мащабна полицейска акция се проведе вчера на територията на Пазарджик  и Пещера. В нея взеха участие сили и средства от ОДМВР, районните управления в Пазарджик и Пещера, екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив и инспектори от ТД на НАП-Пловдив.

Основната цел на съвместните екипи е извършване на проверки в пазарджишкия квартал „Изток“, в пещерските „Луковица“ и „Пирин“ за наличие на нелегални  търговски обекти, в които се извършва дейност в разрез със законовите изисквания. Проверени са общо 35 обекта, като от тях 16 се оказали незаконни и предстои да бъдат запечатани. Данъчните инспектори са съставили 23 акта за установяване на различни по вид административни нарушения.

В приземен етаж от къща обособен като магазин служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ констатирали търговска дейност с маркови спортни стоки и парфюми от реномирани марки без съгласието на притежателя на правата за тези марки в страната ни. Докато трае операцията полицейските служители са извършили и проверки на стотици моторни превозни средства и техните водачи,  като в тази връзка са констатирани над 70 нарушения по Закона за движение по пътищата. На всички водачи са съставени актове.

15полиция

В хода на акцията криминалисти от РУ-Пазарджик са предприели действия по неутрализиране на незаконна дейност за производство на наркотични вещества. Служители на сектор „Криминална полиция“ при полицейското управление на областния град извършили проверка в землището на пазарджишкото село Сбор.

15полиция3

 

В местността „Моловица“ органите на реда установили наличието на нива засадена с марихуана. При проведеното разследване станало ясно, че производители на забранената стока са И.С.- 42г. от Пазарджик и 25-годишната И.П. от село Черногорово. От местопрестъплението били иззети 205 растения канабис с височина между 45 см и 145 см., като общата им маса е около 37 килограма. Двамата производители на наркотици са задържани в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

15полиция2