Кметицата на Дюлево Стефка Бончева и съпругът ѝ Иван са собствениците на незаконната мандра, която вчера бе обискирана от полицията в селото. При претърсването в отговор на сигнал, полицаи и здравни инспектори се натъкнаха на голямо количество складирано краве и козе сирене, както и открити вани за събиране на мляко с общ обем около 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор.

В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където да зрее сиренето. Цехът функционирал изцяло незаконно, без всякакви разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми. Наред с ваните за мляко и сирене се съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали. В полицейската акция се включили и инспектори от Областната дирекция „Безопасност на храните“ в Пазарджик.

Те установили наличието на около 350 килограма краве и около 70 килограма козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая за производството на сирене, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката, етикети. На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.