Пролетта и лятото ни дават шанс да превърнем градината в мястото, което ни връща желанието за работа и мястото, където развлеченията ни да са в хармония с природата. Време е да се справите с безпорядъка в двора.

1. Обикновено през есента и зимата грижата за зелените площи не е на висота по ред причини. Но сега – вече няма мърдане. Ако сте горди собственици на морава, със сигурност сте започнали грижите за нея още от миналата неделя, но ако все отлагате този момент, с прискърбие трябва да кажем, че сте доста закъснели. Машинката за косене няма да свърши работа, грабвайте направо косата. Имате оправдание само ако градината ви се намира поне на 1000 метра надморска височина.

2. В момента пазарът е залят от евтини саксийни растения като петунии, мини гербери, мушкато, както и много различни храсти, които могат да се отглеждат в контейнер и да се засадят наесен. Всичко е във вашите ръце и се осланя на вашето въображение. Плюсът на саксиите е, че те могат да се местят и цветната ви градинка може да придобива различни форми през цялото лято.

18цветя

3. Ако фугите между плочника са започнали да се развалят, не се тревожете, можете да оставите тревата да поникне и след това да я косите, както моравата. Изглежда доста добре. Уверете се сами.

18градина-фуги

4. Не претрупвайте двора с цветя и шадраванчета. Това натоварва погледа и не води до пълен релакс. Когато аранжирате пространството, предварително си направете план. Ако дворчето е малко, ще е добре да поставите само масичка и няколко столчета, подвижно, а не тухлено барбекю. Изберете цветарник, вместо да разкопавате лехи.

18градина-малко18градина-малко1

5. Вероятно имате деца, ако те са малки, можете да им доставите невероятно удоволствие като им създадете собствен кът в градината. Достатъчно е да имате остатъци от ремонт, като парчета ОSB, дъски или всеки друг материал, който може да се превърне в къщичка за игра или някакъв вид пързалка и катерушка. Така, както е направил с любов бащата на тези две деца.

18градина-деца