Макара, кепче и телескопи получиха наградените в третото състезанието по риболов, което се проведе в Септември.

Александър Стойнов спечели надпреварата с най-големия каленик – 1.125 кг. , който успя да улови по време на състезанието. В него се включиха 28 въдичари. Наградният фонд бе осигурен от кмета Марин Рачев. Два часа имаха на разположение участниците, за да пробват своя късмет. При децата победители са Спасимир Даскалов, Благой Костов и Иван Янчев. При юношите – Стоян Костов, Денислав Гугутков и Иван Дишков, при мъжете – Цветан Славков, николай дишков и александър стойнов. Най-малкият участник бе Кристиян Конярски.

Риболовците хващаха костур, каракуда, каленик, шаран и червеноперки. След като премериха теглото на рибата, тя бе върната отново във водата, съгласно регламента обявен от председателя на ЛРД – Васил Байлов.

Освен шаран и калиник в рибарниците са разселени 10 000 сомчета, съобщи кметът на Септември – Марин Рачев. Във водоемите вече е пусната водата от Марица, за да се напълнят водоемите за предстоящия риболовен сезон.

За втора поредна година кметът на Общината Марин Рачев изпълнява поетия личен ангажимент към ловците и риболовците от Септември. Преди три месеца Рачев осигури 6000 шаранчета и 10 000 каленика, които дружинката разсели по водоемите край река Марица. Общинския съвет предложение част от водоемите да се предоставят на сдружението за 10 годишен период, за стопанисване и управление. Рачев ще подсигури и бюджет за подвижна охрана, с цел да се контролират общо приетите правила на риболов.