На 3 и 4 август 2017 г. Пещера ще е домакин на ІІІ Международен етнокултурен фестивал „Културата на бъдещето и бъдещето на културата”.

Събитието, превърнало се в традиция за културния живот на Пещера, е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Фестивалът  е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от Европа, а тази година и от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение, незабравима феерия от цвят и ритми. Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пещерска публика и гостите на града.

И двете вечери от 18.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от Железния град, ще преминават по ул.”М.Такев” и по Главната улица ще стигат до сцената на пл. „България”, където ще изнасят кратки концерти.  Входът за събитията е свободен.

Екипът на община Пещера, работещ по фестивала е организирал богата паралелна, културна програма, която включва обиколка на забележителностите на Пещера, както и на важни обекти в региона.

 

ПРОГРАМА (3-4 август 2017)

03 август, четвъртък

18.00 – Дефиле от ул.”3 март”, по ул.”Михаил Такев” , ул.”.Д.Горов” и пл.”България”.

18.40 – ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на ІII Международен етнокултурен фестивал .- пл.България

19.00 – Концерт на открита сцена на пл.”България”

04 август, петък

18.30 – Дефиле по двете главни улици

19.00 – Концерт –

20.00 -ЗАКРИВАНЕ на ІII Международен  етнокултурен фестивал на пл.България.