ТИР-овете ще могат да използват всички пътища това лято, след като стана ясно, че забраната за движение на тежкотоварни камиони по магистралите в петък и неделя официално отпада. Ограничението бе въведено за летните месеци с цел да се облекчи трафика по аутобаните в дните, в които обичайно повече хора тръгват на път.
Съгласно нова заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ забраната за движение остава за едва няколко участъка от първокласните пътища, които са в ремонт. Ограничение ще има и за невралгични участъци с концентрация на катастрофи, съобщаи още БНТ.
В новата заповед на АПИ автомагистралите са изключени като трасета, за които важи ограничаването на движение на тежкотоварни камиони в петък и неделя следобед, както беше до скоро. Шофьори на леки автомобили смятат, че камионите по магистралите ще натоварят трафика, особено в почивните дни, когато много хора пътуват от и към морето, а това може да увеличи риска от катастрофи. Професионалните водачи на камиони обаче са категорични, че това ще облекчи работата им, тъй като този тип забрани значително усложняват дейността им.